REGELMATIG LATEN MASSEREN, DAT DOET GOED

De tijd waarin je leeft vraagt steeds meer van jou. Je hebt stress, hoofdpijn, spierpijn, je hebt een drukke baan, je hebt de zorg voor een gezin of je bent juist alleenstaande. Je weet best dat je wat meer rust voor jezelf zou kunnen gebruiken, maar hoe doe je dat?

Goede zorg, zorgen voor jezelf en ontspanning is echt geen overbodige luxe om gezond te kunnen blijven functioneren.

Sinds mensenheugenis, onder alle denkbare volken en beschavingen, wordt massage ingezet voor ontspanning en verlichting van allerhande klachten en pijn. Het regelmatig ondergaan van een massage draagt bij aan een algeheel gevoel van welbehagen.

Massage is een manier om tot rust te komen en stil te staan bij jezelf.

Een ontspanningsmassage maakt spieren, pezen en gewrichten soepeler. Het verbetert de bloedsomloop van spieren en huid en het stimuleert de afvoer van het lymfevocht waardoor afvalstoffen het lichaam sneller verlaten en voedingsstoffen beter worden opgenomen. Het brengt de geest tot rust.

Door de ontspanning van het lichaam kunnen ook allerlei gevolgen van stress zoals spanningshoofdpijn, chronische vermoeidheid, stijve nek, lage rugpijn en slaapproblemen worden verzacht. Tijdens de massage wordt (in overleg) enige druk uitgeoefend op de spieren.

Massage kan je helpen om er achter te komen wat werkelijk belangrijk voor je is, je meer plezier in je leven geven, je stress te verminderen, patronen te doorbreken en jezelf beter te leren kennen. Gun jezelf en je lichaam deze kans.

Ontspannen is een "kunst" die we tegenwoordig niet meer zo goed beheersen. Vaak zijn we te onrustig of te ongeduldig.

Massage... neem de tijd eens voor jezelf!

Massagevormen